Stichting EQL LIFE FOUNDATION heeft geen winstoogmerk en is onafhankelijk. De bestuursleden van de stichting ontvangen geen vergoeding voor de werkzaamheden die zij uitoefenen; indien zij uit hoofde van hun functie kosten maken, kunnen zij deze op basis van ingediende declaraties vergoed krijgen. Het uitkeringsbeleid van de Stichting is verder zodanig dat de stichting kan worden aangemerkt als een instelling als bedoeld in artikel 32 lid 1 sub 3 van de Successiewet 1956 juncto artikel 6.33 sub b van de Wet inkomstenbelasting 2001. Bij het ontbinden van de Stichting wordt een eventueel batig saldo besteed ten behoeve van een algemeen nut beogende instelling (ANBI) met een gelijksoortig doelstelling.

Verwerving van inkomsten

De stichting beoogd alleen donatie en giften giraal te verwerven. Er wordt geen huis-aan-huis collecte gedaan. De stichting gaat gebruik maken van sociale media kanalen en eigen netwerk voor het verwerven van donatie.

Bijzondere bepalingen in verband met ANBI status

De stichting is een algemeen nut beogende stichting. De stichting heeft geen winstoogmerk. De stichting houdt niet meer vermogen aan dan redelijkerwijs nodig is voor de continuïteit van de voorziene werkzaamheden ten behoeve van de doelstelling van de stichting.

De kosten van werving van gelden en de beheerkosten van de stichting dienen in redelijke verhouding te staan tot de bestedingen ten behoeve van het doel van de instelling. De stichting dient haar vermogen conform de statutaire doelstelling feitelijk te besteden aan haar doelstellingen.

De stichting heeft een, al dan niet meerjarig, beleidsplan dat inzicht geeft in de manier waarop de doelstelling van de stichting wordt uitgevoerd en publiceert dit op haar website.

Een bestuurder noch een andere beleidsbepaler van de stichting mag over het vermogen van de instelling beschikken alsof het zijn eigen vermogen is. Het bestuur is verplicht van de vermogenstoestand van de stichting en van alles betreffende de werkzaamheden van de stichting, naar de eisen die voortvloeien uit deze werkzaamheden, op zodanige wijze een administratie te voeren en de daartoe behorende boeken, bescheiden en andere gegevensdragers op zodanige wijze te bewaren, dat daaruit te allen tijde de rechten en verplichtingen van de stichting kunnen worden gekend.

Het bestuur is verplicht jaarlijks binnen zes maanden na afloop van het boekjaar de balans en de staat van baten en lasten van de stichting te maken, op papier te stellen, vast te stellen en te publiceren op de website.